Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Kuidas käib uue puljongi väljatöötamine? See on iseenesest üpriski pikk protsess. Algab see ideest, et võiks mingi uue puljongi teha!

See on kõige kergem osa sellest. Edasi paneme paberile kirja, et mis koostisosad ja mis vahekorras need puljongis olla võiksid. Arvutame välja umbkaudsed hinnad, et kas on üldse mõtekas toota. Kui tundub, et on mõtekas, siis hakkab pihta testimine. Testpartiisid on keskmiselt 4, vahel rohkem, vahel aga vähem, aga jääme hetkel 4 juurde. See tähendab, et nelja katlasse paneme podisema uue puljongi neli erinevat versiooni. Liitrites on see 1200 L. Vahepeal on nii, et ükski partii ei sobi, siis tuleb uued podisema panna. Vahel on aga see lugu, et ühe puljongi asemel proovime läbi kolme, seega kogu liitreid saame hoopis 3600.

 

Kogu see protsess on äärmiselt põnev, sest ega me tegelikult ju ei oska arvata, milline saab olema tulemus. Jääb ainult oodata 12 tundi, kuni puljong on valmis. Siis maitseme, arutleme, vajadusel proovime uuesti ehk lisame midagi juurde või võtame midagi ära. Ainult sellisel viisil saame paika maitsed, et tulemus oleks rahuldav nii meile kui ka inimestele, kes seda tulevikus kasutama hakkavad. Kui meie rahule ei jää, siis puljong pakki ega lettidele ei jõua! 

 

Igatahes, just niimoodi valmis ka meie uus puljong, mida oleme suhteliselt kiivalt Teie eest varjanud. Esitlegem  - kodune seapuljong! Puljongi keetmisel oleme vette pannud keema piisavalt palju head konti, seega puljong on mõnusalt kallerduv ning juurikad annavad juurde head mekki. Kogu kooslus on täpselt selline nagu üks kodune seapuljong olema peab! Seda puljongit saab kasutada nii  suppides kui ka hautistes, näiteks hapukapsasupis või ühepajatoidus. Samuti saab kasutada Rameni tegemisel ehk kasutamine sõltub sinu enda fantaasiast. Nagu ikka - ei ühtegi säilitusainet, lõhna- ega maitsetugevdajaid ning soola on vähe. Meetod on samuti sama, mis teistel puljongitel – röstime kondid, röstime aedviljad, paneme vette keema, korjame vahu ära ja siis laseme podiseda 12 tundi. 

 

Kodust seapuljongit saab osta erinevatest Selveri poodidest: Kadaka, Järve, Tondi, Torupilli, Pirita, Punane, Krooni, Männimäe, Vilja, Anne, Valga, Pelgulinna, Veeriku, Jõgeva, Hiiumaa, Marienthali, Põlva, Kakumäe, Rannarootsi, Saku, Centrumi, Peetri, Balti Jaama, Viimsi, Arsenali, Maardu, Balti Jaama Turu, Sepapaja, Kotka, T1 ja Kolde!