Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Tihti on jäänud kõrvu kõlama, et mida sellest puljongist ikkagi teha saab või kuidas kasutada. Tegelikult on kõik ju väga lihtne. Supitegemisel asenda vesi puljongiga. Paned puljongi keema, lisad meelepärased koostisosad ja lased podiseda, kuni kõik on valmis. Jääb ainult nautida.

 

Samuti võib teha ka smuutisid, nii külmi kui soojasid. Näiteks väga hea smuuti on soe kanapuljong, avokaado ja laimi või sidrunimahl. Lased kanapuljongi kuumaks, paned kõik eelnevalt nimetatud koostisosad blenderisse ja blenderdad ühtlaseks. Imeline kooslus, maitseb hästi ja on tervislik. Muidugi ei saa ära unustada ka kastmeid. Puljong annab kastmele hea konsistentsi, maitse ja värvi. Hakklihakastme tegemisel pruunistad natuke hakkliha ja siis kallad puljongit juurde ja lased vaikselt podiseda ja siis juba tead ise, kuidas edasi seda teed. Puljongit võib alati lisada juurde, et kaste ei tuleks liiga paks.

 

Inspiratsiooni leiad aga meie kodulehel olevatest retseptidest. Oleme kõik retseptid kogunud kokku, kus on kasutatud meie tooteid. Retseptid on valminud koostööd erinevate Eesti toidublogijatega, seega võib öelda, et pea igale maitsele on midagi! Lisaks oleme loonud mugava otsimistsüsteemi – nt kui sul on külmikus seismas kanapuljong, aga ei tea mida sellest teha saaks, siis retseptide all vajutad märksõna “kanapuljong” ning kõik retseptid, kus on kasutatud või saab kasutada kanapuljongit, tulevad ette. Jääb ainult valida ja katsetada kodus järgi! Sama lugu teiste toodetega 😊 

 

 

Aga alati ei pea puljongit kasutama ainult toiduvalmistamisel, sest naturaalne puljong on väga hea ka niisama joomiseks. Hommikuti kohvi või tee asemel on vägagi sobilik juua hoopis tassike head puljongit või õhtuti enne magamaminekut. Miks ka mitte keset päeva kui on võimalus. Sobib väga hästi ka erinevate pirukate kõrvale. Puljong ja pirukas on juba vanast ajast teadatuntud hea kombinatsioon. Kahju ainult, et puljongibaare ei eksisteeri veel Eestis või võiks ju puljongit kuskil kohvikus pakkuda küll toidu kõrvale või niisama nautimiseks. Üks baar muidugi Kopli tänaval on, aga see on kõigest üks. Neid võiks veel olla. Inglismaal ja USA-s on puljongibaarid üsna populaarsed ja järjest tuleb neid ka juurde. Muidugi, puljongikultuur on seal ka natuke teistsugusem kui Eestis. Meil läheb veel natuke aega, aga küll me jõuame sinna. 

 

 

Niisiis, puljongil on üsna lai kasutusvaldkond. Vaja on ainult proovida ja katsetada, astuda puljongimaailma ja vaadata, mis endale kõige paremini sobib. Sellepärast oleme ka enda sortimenti järk-järgult laiendanud, et oleks igale maitsele midagi. Kanapuljong on meie toodetest kindlasti kõige populaarsem, see on ka kõige universaalsem. Valikus on veel vürtsist Aasia puljongit ja muidugi oleme ka taimetoitlastele mõelnud ja valmistanud aedviljapuljongi. See sobib imeliselt aedviljahautistesse või – suppidesse. Puljong on väga oluline ka risotto tegemisel, sest ilma selleta lihtsalt ei saa. Puljong annab kogu roale hea maitse ja värvi. Vabalt võib puljongis ka keeta pastat, kinoad, läätsi jne. Nii nagu hing ihkab. Lase fantaasial lennata ja katseta 😊 

 

 

Head puljongimaailma avastamist!