grill-sandwich-portobello-seente-kukeseenekastme-ja-spinatiga-fsgoods

Grill-sandwich portobello seente, kukeseenekastme ja spinatiga

  • 1 hapusai, lõigatud kaheksaks viiluks
  • 8 portobello seent
  • 100 g shiitake seeni
  • 1 pakk FS Goods koorest kukeseenekastet
  • 2 mozzarellapalli
  • 100 g riivitud Cheddar juustu
  • Paar supilusikat taluvõid
  • Pihutäis värsket spinatit
  • Mõned oksad lehtpeterselli
  • Soola ja pipart
  • Toiduõli

Valmistamine:

  1. Määri hapusaiaviiludele pisut võid ja grilli suurel kuumusel mõlemalt poolt sobiva värvi saamiseni.
  2. Puhasta portobello seened ja prae terved seened või- ja õlisegusel pannil. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa hakitud peterselli.
  3. Lõika shiitake seened pooleks ja prae või- ja õlisegusel pannil. Maitsesta soola ja pipraga.
  4. Määri hapusaiaviiludele endale sobiv kogus sinepit ja aseta neli saiaviilu ahjuplaadile.
  5. Lisa plaadil olevatele saiaviiludele mõned lusikatäied FS Goods kukeseenekastet ja riivjuustu. Küpseta juustuga kaetud saiaviile 250°C ahjus kuni juust muutub kuldseks.
  6. Võta plaat ahjust, lisa saiaviiludele mozzarellaviilud, terved praetud portobello seened, ja mõned shiitake seened.
  7. Küpseta ahjus veel mõned minutid, kuni mozzarella on hakanud sulama.
  8. Võta plaat ahjust ja lisa saiaviiludele spinatilehed
  9. Määri allesjäänud sinepiga saiaviiludele pisut FS Goods kukeseenekastet ja aseta need ahjust tulnud saiadele.
  10. Serveeri koos allesjäänud praetud shiitake seentega.

Kuigi siin sobib kasutada nii ciabattat kui ka baguette`i on hapusaia õhuline tekstuur just ideaalne, et muutuda grillimisel krõbedaks ja imemaitsvaks. Parima tulemuse saab elaval tulel grillides!

 

Retsepti autor Lauri Tomingas!

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa ja koduse kukeseenekastme. See on valmistatud parimatest paladest, mida Eesti metsadel on pakkuda ja toob naeru suule igale kukeseenesõbrale. Ainuüksi esimene suutäis viib sind hetkega juba ammu tuttavatele maitserännakutele ning pakub naudingut erinevatele meeltele. Sina lisa vaid värskelt keedetud kartul ja hapukurk ning valmis ta ongi. Naudi!