grillitud-veisekeel-koogivilja-ja-koorese-piprakastmega-fsgoods

Grillitud veisekeel köögivilja ja koorese piprakastmega

  • 1 väiksem keedetud ja puhastatud veisekeel
  • 4 mini paksoid
  • 200 g varajasi hernekaunu
  • Toiduõli
  • Soola ja pipart
  • Kaunistuseks ürte ja söödavaid lilli (kui soovid)
  • 1 pakk FS Goods koorest piprakastet

Valmistamine:

  1. Lõika veisekeelest 1 cm paksused viilud, pintselda viilusid pisut õliga ja vajdusel maitsesta soola-pipraga.
  2. Eemalda paksoilt koledad lehed, lõika pikuti pooleks ja vajadusel pese külma veega. Kuivata, pintselda lõikepoolt õliga, maitsesta soola-piparga.
  3. Vali sobivad hernekaunad, piserda neile pisut õli, maitsesta soola-pipraga.
  4. Kuumuta grillplaat võimalikult tuliseks ja küpseta kõiki komponente kiirelt sobiva värvuseni. 
  5. Serveeri koos FS Goods koorese piprakastmega. Kuumuta seda eelnevalt muidugi.
  6. Kaunista meelepäraste ürtidega või söödavate lilledega. 

Veisekeelt on võimalik grillida ka toorelt aga oluliselt parema tulemuse saab kui veisekeel eelnevalt puljongis ära keeta ja seejärel kiirelt süte kohal grillida!

 

Retsepti autor Lauri Tomingas!

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa koorese piprakastme. Piprakaste sobib imeliselt nii lihale kui ka kanale eraldi kastmena või miks ka mitte pastat teha.