kaersotto-kukeseenekastmes-peekoni-ja-spinati-pestoga-fsgoods

Kaersotto kukeseenekastmes peekoni ja spinati pestoga

Kaersotto:

 Pesto:

  • 100 g spinatit
  • 50 g Rucolat
  • 50 g röstitud mandleid
  • 50 g Forte juustu
  • 50 g viinamarjaseemne õli
  • 1 spl sidrunimahla
  • Soola
  • Suhkrut
  • Pipart

 

Valmistamine:

Kaersotto:

  1. Haki sibul kuubikuteks ja prae pannil kuldseks. Lisa kaerakruup ning prae kruupe koos sibulaga pannil.
  2. Lisa veisepuljong ja samapalju vett ning hauta keskmisel kuumusel kaane all, kuni kruubid on pehmed.
  3. Lisa kukeseenekaste ning kuumuta mass ühtlaseks kreemiseks kaersottoks. 
  4. Lisa Forte juust ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.  

Peekon:

  1. Aseta peekon pannile keskmisele kuumusele ning prae kuni peekon on krõbe.
  2. Aseta köögipaberile nõrguma ning enne serveerimist lõika väiksemateks kuubikuteks.  

Pesto:

  1. Purusta kõik komponendid blenderis või saumiksega ühtlaseks massiks. 
  2. Maitsesta soola ja suhkruga.   

 

Retsepti autor Koit Uustalu!

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa ja koduse kukeseenekastme. See on valmistatud parimatest paladest, mida Eesti metsadel on pakkuda ja toob naeru suule igale kukeseenesõbrale. Ainuüksi esimene suutäis viib sind hetkega juba ammu tuttavatele maitserännakutele ning pakub naudingut erinevatele meeltele. Sina lisa vaid värskelt keedetud kartul ja hapukurk ning valmis ta ongi. Naudi!