kodune-lambakotlett-kartulitambi-ja-sibula-piprakastmega-fsgoods

Kodune lambakotlett, kartulitambi ja sibula-piprakastmega

Lambakotlett:

  • 400g mahe lambahakkliha
  • 200 g veisehakkliha
  • 2 tk saiaviilu
  • 50 ml piima (saia leotamiseks)
  • 50 g mugulsibulat
  • 2 kküüslauguküünt
  • 50 g võid
  • 1 muna
  • Punt värsket tüümiani
  • 6-8 lehte münti

 Kartulitamp:

  • 10 varajast kartulit
  • 50 g võid
  • 50 g piima
  • Tilli

 Sibula-piprakaste:

Valmistamine:

Kotlett:

  1. Pane sai koos piimaga likku. Haki sibul ja küüslauk väikesteks kuubikuteks ja prae vaiksel kuumusel koos võiga klaasjaks.
  2. Jahuta sibul ja sega munaga. Lisa mass lamba- ja veisehakklihale ning pane juurde ka piimast nõrgunud sai. (Enne kasutamist pressi saiast piim välja).
  3. Maitsesta soola, pipra, hakitud tüümiani ja mündiga. 
  4. Vormi massist 100 g pätsikesed. Prae kotletid pannil või grilli õues.   

 Kartulitamp:

  1. Keeda kartul koorega pehmeks. Kuumuta või ja piim. Lisa sinna hakitud tilli.
  2. Pressi kuumad kartulid kahvliga pehmeks ning lisa sinna piima-või segu. 
  3. Maitsesta soola ja pipraga.  

 Sibula-piprakaste:

  1. Lõika sibulad ribadeks ja prae pannil kuldseks. Lisa sinep ja suhkur ning prae veel natuke.
  2. Lisa piprakaste ning keeda mass tasasel tulel natuke kokku. 
  3. Vajadusel maitsesta veel pipra ja soolaga.     

 

Retsepti autor Koit Uustalu!

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa koorese piprakastme. Piprakaste sobib imeliselt nii lihale kui ka kanale eraldi kastmena või miks ka mitte pastat teha.