lahtine-pirukas-ahvenafilee-ja-sinihallitusjuustu-ja-sidrunikastmega-fsgoods-koorene-sidrunikaste

Lahtine ahvenafileepirukas sinihallitusjuustu ja sidrunikastmega

Põhi:

  • 200 g jahu
  • 85 g külma võid kuubikutena
  • 80 g parmesani peeneks riivitud
  • 2 munakollast
  • 2 spl vett

Täidis:

  • 6-8 tk ahvenafileed (või muud meelepärast kala)
  • 8 tk kirsstomatit
  • 100 g sinihallitusjuustu, murendatud
  • 1 tl värskeid tüümianilehti
  • 150 ml FS Goods koorene sidrunikaste
  • 2 tervet muna

Valmistamine!

Põhi:

  1. Sega jahu, või ja parmesan pulseerivalt köögikombainis jämedaks puruks, seejärel lisa munakollased ja 2 spl vett ja sega ühtlaseks taignaks.
  2. Rulli taigen õhemaks kettaks, aga ketas peaks olema piisavalt suur, et see mahuks lahtise alusega 20 cm diameetriga koogivormi põhjale ja äärtele. J
  3. äta külmikusse tahenema ja valmista ette grill.

Täidis:

  1. Küpseta pirukapõhi kuumal grillil eelnevalt kuni 15 minutit rahulikumas söevaba tsoonis.
  2. Haki ahvenafilee suuremateks tükkideks ja laota pirukapõhjale ühtlaselt laiali. Sama tee ka pooleks lõigatud tometitega. Siis pudista peale sinihallitusjuustu.
  3. Sega omavahel kokku kaste ja munad ning vala pirukatäidisele peale. Kõige lõpuks lisa hakitud tüümian ja jätka küpsetamist 25-30 minutit.
  4. Tõsta pirukas kuumalt grillilt jahtuma ja tahenema ning serveeri käepärase salati assortiiga.

 

Retsepti autor: Erlis Schönberg

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa koorese sidrunikastme. Sidrunikaste sobib imeliselt nii kalale kui ka kanale eraldi kastmena või miks ka mitte pastat teha.