peedirisotto-suitsutatud-peedisteigiga-fsgoods

Peedirisotto suitsutatud peedisteigiga

  • 0,5 kg risottoriisi
  • 1 dl valget veini
  • 1 mugulsibul
  • 0.5 kg keedetud peeti (pool risottole, teine pool steigiks)
  • Sool, pipar
  • Valgeveiniäädikas
  • FS Goods aedviljapuljong
  • FS Goods koorene kukeseenekaste

 

 

Valmistamine:

  1. Prae pannil mugulsibula kuubikud, lisa riis ja seejärel valge vein. 
  2. Kuumuta valges veinis risottoriis, lisa vaikselt juurde aedviljapuljongit ja hauta kuni riis on pehme. 
  3. Maitsesta soola ja pipraga, seejärel lisa risottole hakitud keedetud peet. 
  4. Maitsesta segu valgeveiniäädika, soola ja pipraga.
  5. Grilli grillil keedetud peedist lõigatud steik, mille paksus umbes 1,5-2 cm. Peeti võid maitsestada soola-pipraga, sojakastme, mee või mõne endale meeldiva grillikastmega. 
  6. Selleks, et jääks peedile tugevam grillimaitse, võib peeti esmalt määrida õliga. 
  7. Serveeri risotto, aseta sellele keedetud peet ja lõpetuseks valage sellele kuumutatud koorene kukeseenekaste. 

 

Retsepti autor Piret Pusse!

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa ja koduse kukeseenekastme. See on valmistatud parimatest paladest, mida Eesti metsadel on pakkuda ja toob naeru suule igale kukeseenesõbrale. Ainuüksi esimene suutäis viib sind hetkega juba ammu tuttavatele maitserännakutele ning pakub naudingut erinevatele meeltele. Sina lisa vaid värskelt keedetud kartul ja hapukurk ning valmis ta ongi. Naudi!