Baklazaanivorm-ubadega-fsgoods-koorekaste-besamellkaste

Baklažaanivorm ubadega

  • 1 baklažaan
  • 1 sibul
  • 1 purk (750ml) tomateid omas mahlas
  • 3 küüslauguküünt
  • 2-3 tl kuivatatud punet
  • 3 tl hakitud tüümiani
  • 1 tl rafineerimata roosuhkurt
  • 1 tl soola
  • pipart
  • 1 purk (425ml) aurutatud punaseid Kidney ube
  • 1 pall mozzarella juustu
  • 1/2 pakk FS Goods koorest Bechamel kastet

Valmistamine:

  1. Viiluta baklažaan ratasteks. Kuumuta ahi 200 kraadini ja aseta baklažaanirattad ahjuplaadile. Rösti baklažaaniviile ahjus ilma õlita umbes 15-20 minutit, kuni need muutuvad kergelt kuldseks ja pole enam vesised.
  2. Samal ajal haki sibul ja kuumuta pannil klaasjaks. Vala juurde tomatid. Maitsesta soola, sukru ja pipraga, lisa ürdid ja hakitud küüslauk. Lase tasasel tulel küpseda, kuni baklažaan on röstitud. Nõruta oad ja loputa. Lisa oad tomatikastmele ja sega läbi.
  3. Tõsta ahjuvormi kõigepealt röstitud baklažaaniviilud, siis nirista peale koorekaste ehk FS Goods koorene praekaste ning tõsta peale tomati-ubade kaste. Lao peale ülejäänud baklažaaniviilud, nirista üle bešamellkastmega ja rebi peale juust. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juust on sulanud ja kuldne.
  4. Paku koos värske salatiga.

 

Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa valge põhikastme. Kasuta seaprae ja kartuli juures või arenda edasi – lisa seeni, ürte, hakitud keedumuna või hoopis praetud hakkliha, saades suurepärase koduse hakklihakastme.