Kanarisotto koorese piprakastmega

Kanarisotto piprakastmega

  • Kaks kanafileed
  • Umbes 250 g (pool pakki) risottoriisi – kui risottoriisi pole, võid kasutada näiteks sõmerat riisi
  • Pisut õli
  • Umbes 250 ml vett
  • 1 pakk Foodstudio pipra-koorekastet
  • Soola ja pipart
  • Soovi korral meelepäraseid lehtköögivilju – paksoid, lehtkapsast, spinatit vmt.
  • Soovi korral parmesani

 

Valmistamine:

  1. Kuumuta kuiv riis pannil väheses õlis. Lisa vesi, sega, sulge kaanega ja lase haududa. Sega läbi umbes iga kolme minuti järel. Kui riis on umbes poolvalmis, lisa kaste, sega läbi ja lase kaane all edasi haududa.
  2. Tükelda kanafilee väikesteks ribadeks või kuubikuteks ning pruunista kuumal pannil vähese õliga. Maitsesta soola ja pipraga.  Lisa lõpus sinna ka tükeldatud köögiviljad ning kuumuta korra läbi.
  3. Seejärel sega need riisi hulka. Kui risotto kipub paksuks jääma, lisa vett juurde. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola.
  4. Serveeri soovi korral parmesani juustuga.
Kastmed on toitude tähtsaks komponendiks, olles pakutavale roale krooniks, mille abil toidu välimust ja maitset rikastada. Meelepärast koorekastet on vahel keeruline valmistada, seega Food Studio kokad on sind sellest säästnud ning teinud ühe ehtsa koorese piprakastme. Piprakaste sobib imeliselt nii lihale kui ka kanale eraldi kastmena või miks ka mitte pastat teha.