Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Aeglaselt küpsenud veiseliha punase veini kastmes

Kogus: seitsmele

  • 1-1,5 kg hautamiseks mõeldud lihaveise liha
  • 2 sl rapsiõli
  • 2 sl võid
  • 1 suur sibul
  • 6 küüslauguküünt
  • 2 porgandit
  • 2 sellerivart
  • 2 loorberilehte
  • 1 sl kuivatatud tüümiani
  • 3 nelgitera
  • 10 musta pipra tera
  • 5 vürtspipra tera
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 2 pakki 230 ml FS Goods punase veini kastet
  • 1 sl nisujahu (juhuks, kui soovid kastet paksendada)
  • 50 g võid
  • 4 sl hakitud värsket peterselli
  • 1-2 tl suhkrut
  • soola, musta pipart

Valmistamine:

  1. Viiluta sibul. Vajuta küüslauguküüned suure noaga katki, hakkida ei ole tarvis. Võta selline pann, kuhu lihatükk ära mahub. Kuumuta sellel õli ja võid. Pruunista lihatükk rasvaines igast küljest. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta seejärel haudepotti.
  2. Prae samal pannil läbi sibul ja küüslauk. Tee seda madalal kuumusel, et nad kõrbema ei läheks. Tõsta potti liha seltsi. Lisa sinna ka porgandid ja sellerivarred. Võid nad veidi väiksemaks tükeldada, aga tegelikult see ei olegi vajalik. Puista potti kõik maitseained, ka suhkur ja sool. Vala sinnasamasse ka punase veini kaste. Vedelik võiks ulatuda vähemalt pooleni lihatüki kõrgusest. Kui kastet tundub vähe olevat, lisa vett.
  3. Kuumuta hautis pliidil 5 minutiks keema, et ta kuumuse korralikult sisse saaks. Seejärel tõsta 130 kraadisesse ahju ja unusta pott sinna 4-ks tunniks. 
  4. Kui aeg möödas, võta pott ahjust ja tõsta liha välja. Soovi korral võib nüüd kastet paksendada. Selleks tõsta paar dl kuum kastet eraldi kausikesse. Lisa 1 sl nisujahu ja sega korralikult kastmevispliga, et tükke sees poleks. Vala potti tagasi, seg läbi. Lase kaste pliidil keema ja keeda paar-kolm minutit, kuni ta pakseneb. Lisa kuuma kastmesse tükikestena või, sega läbi.
  5. Viiluta liha. Võid pakkuda liha eraldi ja kastet kõrvale, aga võid ka lihaviilud potti kastmesse tagasi tõsta ja pakkuda kõike koos.
  6. Raputa serveerimisel lihale värsket peterselli ja jahvata veskist musta pipart. 
  7. Kõrvale sobib suurepäraselt kartuli- või mõne muu juurika püree, ka kartul+porgand ja kartul+kõrvits on mõnusad kombod. Ja kindlasti rohelist salatit!

Orginaalretsepti link