Kofta, kuskussisalat ja dipikaste

Kogus: neljale

Koftade jaoks (u 8 tükki):

  • 500-700 g veisehakkliha (antud retseptis on kasutatud Rakvere veiseteike), valige kindlasti vähemalt 18% rasvasisaldusega hakkliha
  • 1 pisike sibul
  • 1 muna
  • suur peotäis hakitud värsket koriandrit
  • 2 tl jahvatatud koriandrit
  • 2 tl vürtsköömneid
  • 1 tl tšillipulbrit
  • 1 tl suitsupaprikat, nt La Chinata
  • 1 tl kurkumat
  • 1 tl küüslaugupulbrit (mitte soola)
  • 0.5 tl kaneeli
  • 0.5 tl musta pipart
  • soola
  • grillvardaid

Valmistamine:

  1. Sega kõik koostisosad omavahel kokku ning vormi pallikesed või varraste ümber piklikud pätsid.
  2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures (kasutatud grillrežiimi) või prae pannil või grilli. Viimane on muidugi parim variant, sest lisamaitsed!

Kuskussisalat:

  • 100 g pärlkuskussi
  • 1 keskmine suvikõrvits

Valmistamine:

  1. Keeda pärlid ning kurna, loputa külma veega.
  2. Lõika suvikõrvits sektoriteks ning pruunista kiirelt pannil (ära hauta ega küpseta liialt, peab olema krõmps). Sega kokku ning maitsesta soolaga. Võid lisada ka maitserohelist (nt münt, koriander) –võid hoida ka hästi lihtsana, kuna koftades ja kastmes on palju maitseid niigi.

Dipikaste:

  • 200 g maitsestama kreeka jogurtit
  • 0.5 – 1 pakk FS Goods Chimmy salatikastet (kuna selles kastmes on ka palju õli, siis osa õlist võid jätta kõrvale)

Valmistamine:

  1. Sega omavahel kokku ning maitsesta soolaga. Oma värskuses sobib ülihästi vürtsikate koftade kõrvale.

Orginaalretsepti link

Salatikastmed, mis pakatavad värskusest ja headest maitsetest. Kasutatud on parimaid tooraineid, mis turul saada on. 100% naturaalsed, kasutatud ei ole ei säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Sega salatiga või kasuta marinaadina!