Salat spargli, redise, edamame ubade ja vutimunadega

Kogus: neljale

  • 200 g beebispinatit (sobib ka muu salatiroheline)
  • 2 väiksemat või 1 keskmise suurusega suvikõrvits, kuubikuteks tükeldatuna
  • 4-5 redist, õhukeste viiludena
  • 200 g edamame ube (saadaval nt Rimis sügavkülmutatuna)
  • 200 g sparglivarsi, tükeldatuna ja vajadusel puitunud alumine osa koorituna 
  • 12 vutimuna
  • idusid
  • FS Goods Herby salatikastet 
  • sidrunimahla
  • soola ja pipart

Valmistamine:

  1. Keeda esmalt vutimunad. Selleks kuumuta kastrulis vesi keemiseni, tõsta munad keevasse vette ja keeda 2 minutit 40 sekundit. Kasuta taimerit, et õiget hetke tabada. Jahuta jääkülma vee all ja koori. 
  2. Tükelda suvikõrvits parajateks tükkideks (ca 2x2 cm külgedega), sega paari supilusikatäie Herby salatikastmega ning sidrunimahlaga. Jäta veidikeseks marineerima. 
  3. Blanšeeri edamame oad ja spargel. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, tõsta köögiviljad sinna sisse ja keeda umbes 3-4 minutit. Jahuta jääkülma vee all ja võta oad kaunadest välja. 
  4. Tõsta suuremasse kaussi salatiroheline, lisa eelnevalt marineeritud suvikõrvits, redis, oad ja spargel. Kalla peale paras kogus Herby salatikaste, sega kõik läbi. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga. 
  5. Laota salativaagnale. Lisa poolitatud vutimunad ja idud. Serveeri kohe. 

Orginaalretsepti link

Salatikastmed, mis pakatavad värskusest ja headest maitsetest. Kasutatud on parimaid tooraineid, mis turul saada on. 100% naturaalsed, kasutatud ei ole ei säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Sega salatiga või kasuta marinaadina!