Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Aasia supp Tom Kha ainetel

Kogus: kuuele

  • 200 g kirsstomateid
  • 150-200 g rohelisi koos kaunadega herneid
  • 1 mugulsibul
  • väike jupp tšillit
  • ca 2 cm viil ingverit
  • 1 pakk (30 g) Tom Kha maitsesegu 
  • 2 kanafileed (ca 400 g)
  • ca 200 g pruune šampinjone ja/või shiitake seeni
  • 350 ml FS Goods kanapuljongit
  • 500 ml keeva vett
  • 400 ml kookospiima
  • ca 100 g peenikesi riisinuudelid
  • pool laimi

Valmistamine:

  1. Supi jaoks on küll päris palju tükeldamist, kuid soovitame kõik komponendid algul valmis hakkida ning seejärel on supi valmistamne juba kiire ja lihtne.
  2. Viiluta seened. Sobivad nii (pruunid) šampinjonid kui ka shiitake seened. Viimased on eriti head Aasia toitudes, aga neid ei pruugi igalt poolt kätte saada.
  3. Tükelda ka kanafilee suupärasteks õhukesteks tükkideks.
  4. Eraldi lõikelaual (väldi kokkupuudet kanaga) tükelda köögiviljad – kaunadega herned ja kirsstomatid pooleks, sibul õhukesteks viiludeks. Tšilli ja ingver haki peenikeseks (kui pelgad tšillit, jäta see välja, sest Tom Kha maitsesegus on seda ka juba veidi sees).
  5. Kui on olemas paksupõhjaline mittenakkuv pott, siis on võimalik toit valmis teha ühes nõus, kui aga mitte, siis läheb lisaks potile tarvis ka panni. Esmalt pane kuuma potti/pannile veidi õli ja prae kanaliha küpseks. Eemalda kana pannilt.
  6. Nüüd prae samas nõus kergelt läbi seened. Eemalda praetud seened pannilt.
  7. Nüüd lisa pannile sibulad ning alanda kuumust, sest sibul ei tohi pruunistuda. Prae pidevalt lisades paar minutit, seejärel lisa poolitatud kirsstomatid, ingver ja tšilli, kuumuta veel mõned minutid. Lisa potti Tom Kha maitsesegu ning kohe seejärel kanapuljong ja keev vesi.
  8. Kui supp on keema tõusnud, lisa supile riisinuudlid ja rohelised herned. Keeda veel mõned minutid ning sega supi sisse kookospiim. Kookospiima kogus võiks olla umbes kolmandik ülejäänud vedelikust. Lisa supile ka eelnevalt praetud kanaliha ja pigista supi sisse poole laimi mahl. Supp on valmis. Serveerides tõsta supi peale ka eelnevalt praetud seeni. Head isu!

Orginaalretsepti link