Aromaatne supp gyozade ja värske aedviljaga

Kogus: neljale

  • 750 ml FS Goods Aasia puljongit
  • paarisentimeetrine jupp ingverit
  • 3 küüslauguküünt
  • 1 suur porgand või samavõrra väiksemaid
  • 400 g külmutatud aedvilja-gyoza'sid ehk aasiapäraseid pelmeene (eriti tublid võivad need ka ise täita-voltida, retsepte pakub sõber Google)
  • peotäis rohelisi lehti: lehtkapsast, paksoid või spinatit
  • peotäis rohelisi herneid
  • 1 sl sojakastet
  • 1 tl seesamiõli (kui pole, ei juhtu midagi hullu)
  • peale raputamiseks hakitud rohelist sibulat ja/või koriandrilehti ja -õisi

Valmistamine:

  1. Vala puljong potti ja kuumuta keema. Haki ingver ja küüslauk peeneks. Lisa puljongile.
  2. Ribasta porgand aedviljalõikuriga või käsitsi, võid porgandi ka jämeda riiviga riivida. Lisa supile pelmeenid (külmutatult, pole tarvis sulatada) ja keeda u 5 minutit, kuni nad on peaaegu pehmed. Nüüd lisa porgand, rohelised lehed ja herned ja keeda veel 5 minutit, kuni lehed on "kokku kukkunud" ja ka aedviljadest kuumus läbi käinud. Ole ettevaatlik, et gyozad liigselt ei pehmeneks, siis lähevad nad katki.
  3. Maitsesta supp sojakastme ja seesamiõliga (kui viimast kasutad). Raputa peale hakitud rohelist sibulat või koriandrit. 
  4. Naudi suppi kohe värskena, seistes pehmenevad pelmeenid liigselt.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.