Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Herne-mündisupp

Kogus: neljale

  • 1 sl neitsioliiviõli + lisa serverveerimiseks
  • 25 g margariini
  • 1 keskmine punane sibul, kooritud ja peeneks hakitud
  • 1 küüslauguküüs, hakitud
  • 750 g herneid, sobivad nii külmutatud kui värsked
  • 750 ml FS Goods aedviljapuljongit
  • 75 g mündilehti, hakitud
  • Maitseks meresoola, jahvatatud musta pipart

Valmistamine:

  1. Kuumuta õli ja margariin madalal tulel suures potis. Lisa hakitud sibul ja küpseta tasasel tulel 10 minutit või kuni sibul on pehme, kuid mitte pruunistunud. Sega pidevalt, et sibul ei kõrbeks. Lisa küüslauk ja küpseta veel 3 minutit, jällegi segades.
  2. Lisa ¾ värsketest või külmutatud hernestest, hakitud mündilehed ja ¾ aedviljapuljongist. Kata pott kaanega ning keeda keskmisel tulel 10 minutit.
  3. Kui keedetud, püreesta supp köögikombainis või saumikseriga, et tekiks paks püree. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa ülejäänud herned ning puljong. Keeda veel 5 minutit, kindlustamaks, et lisatud herned oleks küpsenud.
  4. Nirista peale veidi neitsioliiviõli.
  5. Serveeri kohe koos sooja ning krõbeda leivaviiluga!

Orginaalretsepti link