Indiapärane lõhekarri

Kogus: kahele

  • 300 g lõhefileed, tükeldatuna 
  • ½ tl musti sinepiseemneid
  • 1 sibul, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • Pöidlasuurune jupp ingverit, hakituna
  • 1 tšillipipar, hakituna
  • 1-2 karrilehte (võid asendada loorberilehega)
  • ½ tl jahvatatud koriandrit
  • 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
  • ½ tl jahvatatud kurkumit
  • 2-3 suuremat tomatit või 400 g purk purustatud tomateid
  • 2 dl  FS Goods kanapuljongit (või kalapuljongit) 
  • Soola ja pipart
  • Veidi suhkrut
  • Õli, praadimiseks

Valmistamine:

  1. Puhasta ja tükelda lõhe. Valmista ette tomatid. Selleks tee tomati seljale ristlõige ja aseta tomatid keeva vee sisse umbes minutiks. Tõsta välja ja jahuta külma vee all. Koori tomatid ja haki siis peeneks. 
  2. Kuumuta pannil õli ja prae sinepiseemneid mõnikümmend sekundit. Lisa pannile sibul, küüslauk, ingver, tšillipipar ja karrilehed. Kuumuta kõike mõned minutid keskmisel kuumusel. 
  3. Lisa siis pannile vürtsid (koriander, vürtsköömned ja kurkum) ja kuumuta kuni vürtsid muutuvad aromaatseks. Lisa tükeldatud tomat ja kuumuta mõned minutid. 
  4. Järgmisena lisa kuum puljong, lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel umbes 5 minutit. 
  5. Maitsesta kaste soola, pipra ja tibakese suhkruga. 
  6. Lisa nüüd kastme sisse lõhetükid ja kuumuta mõned minutid, kui lõhe on läbi küpsenud. 
  7. Serveerides puista peale värsket koriandrit ja paku juurde aurutatud basmati riisi.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.
Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.