Krevetilaksa

Kogus: neljale

  • paarisentimeetrine jupp ingverit
  • 2 sl +200 ml kookospiima
  • u 2 tl punast karripastat
  • 750 ml FS Goods kanapuljongit
  • 300 g külmutatud krevette (puhastatud, keedetud)
  • 2 sl Tai kalakastet
  • 2 sl laimimahla
  • 150 g riisinuudleid
  • serveerimiseks: jupp värsket kurki (spiraalid või ribad), 4 sl idusid, värsket koriandrit, hakitud punast tšillit, laimilõike

Valmistamine:

  1. Haki ingver. Kuumuta poti põhjas 2 sl kookospiima, lisa karripasta (reguleeri kogust vastavalt sellele, kui teravat suppi tahad) ja sega kuumutades ühtlaseks. Lisa hakitud ingver ja kuumuta veel minutijagu. 
  2. Vala potti kanapuljong ja 200 ml kookospiima. Kuumuta keema. Lisa krevetid. Neid ei pea eelnevalt sulatama, aga võib. Lase krevettidel kuumas leemes olla nii kaua, et nad läbi kuumenevad, rohkem pole tarvis. Maitsesta supp kalakastme ja laimimahlaga.
  3. Keeda eraldi nuudlid. Laiade riisnuudlite keetmiseks kulub 3-4 minutit. Kurna ja loputa kokkukleepumise vältimiseks jooksva vee all.
  4. Pane igasse kaussi paras ports riisinuudleid ja tõsta neile supp. Lisa igasse kaussi värske kurgi spiraalid või lihtsalt ribad, idud, koriandrilehed, tšillitükid ja laimilõigud.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.