
Nõgesesupp kartuli ja vutimunaga
Kogus: neljale
- 750 ml FS Goods aedviljapuljong
- 4 noort kartulit, tükeldatuna
- paar peotäit noori nõgeseid
- 8 vutimuna
- maitserohelist
- soola ja pipart
Valmistamine:
- Kalla esmalt noored nõgesed sõela peal keeva veega üle, nõruta ja tükelda siis väiksemaks. Keeda vutimunad. Kasuta selleks taimerit ja poolpehme munakollasega tulemuse saab siis, kui keeta vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. See kehtib siis, kui asetada munad keevasse vette, lasta kohe kiirelt keema tõusta ja peale keemist kohe külma veel all mune "ehmatada". Koori ja poolita munad.
- Kalla potti aedviljapuljong. Lase keema tõusta ja tõsta sinna sisse siis tükeldatud kartul. Keeda mõned minutid kuni kartul on pehme.
- Keera kuumus ära ja lisa supi sisse eelnevalt kuuma veega üle valatud ja tükeldatud nõgesed.
- Vajadusel maitsesta suppi soola ja pipraga. Jaota supp taldrikute vahel ning lisa igasse taldrikusse kaks poolitatud vutimuna.
- Soovi korral lisa värskeid hakitud ürte.
Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.