Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Päikeseline püreesupp bataadi, porgandi ja läätsedega

Kogus: neljale

  • 1 sibul, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • ½ tl kurkumit
  • 1 keskmise suurusega bataat, koorituna ja tükeldatuna
  • 2 keskmise suurusega porgandit, koorituna ja tükeldatuna
  • 1 dl kiirkeeduläätsesid
  • 750 ml FS Goods kanapuljongit
  • 4 dl 10%-list koort (võid kasutada ka kookospiima või -koort)
  • Soola ja pipart
  • 3 sl oliiviõli

Valmistamine:

  1. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas õli ja prae keskmisel kuumusel sibulat ja küüslauku umbes viis minutit. Sega juurde kurkum, kuumuta korraks läbi ning tõsta siis pott bataat, porgand ja läätsed.
  2. Prae kergelt rasvaines läbi ja kalla siis peale puljong. Lase keema tõusta ning keeda vaiksel tulel kaane all ca 15-20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Tõsta soovi korral veidi läätsesid potist välja ja kasuta neid supi viimistlemisel.  
  3. Püreesta saumikseriga ühtlaseks kreemiks. Sega juurde koor ning maitsesta lõplikult. 
  4. Serveerides puista peale eelnevalt välja tõstetud läätsesid, nirista peale veidi oliiviõli ning jahvata peale värskelt jahvatatud musta pipart