Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Peediorsotto kitsejuustu ja röstitud tomatitega

Kogus: kahele

  • 2 dl odrakruupe
  • 1 väike sibul, hakitud
  • 2 küüslauguküünt, hakitud
  • 1dl kuiva valget veini
  • u 5 dl FS Goods kanapuljongit
  • 1-2 dl peedimahla
  • 50 g parmesani
  • 50 g võid
  • 100 g kitsejuustu

Röstitud tomatid:

  • 400 g kirsstomateid
  • oliiviõli
  • paar oksa värsket tüümiani
  • soola
  • musta pipart
  • natuke suhkrut

Valmistamine:

  1. Kuumuta pannil õli ning pruunista sibul ja küüslauk. Lisa odrakruubid (eelnevalt leotamata) ning kuumuta veel mõned minutid pidevalt segades.
  2. Nüüd lisa vein ja lase sel täielikult kruupidesse imenduda. Seejärel hakka kulbikaupa lisama puljongit nii, et uus kulbitäis lisa alles siis, kui eelnev täielikult kruupidesse imendunud. Jätka seni, kuni puljong otsas. Tee sama peedimahlaga.
  3. Nüüdseks peaksid kruubid olema pehmed, ent siiski hamba all vastupanu pakkuma. Kui nii, lülita kuumus välja ning sega sisse ka või ja parmesan.
  4. Serveeri koheselt koos murendatud kitsejuustu ning röstitud tomatitega.

Röstitud tomatite valmistamine:

  1. Alusta tomatitest. Lõika need pooleks ning aseta ahjupannile.
  2. Piserda õliga, maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning kata tüümianiokstega.
  3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures nii kaua, kuni tomatid on kenasti krimpsu tõmmanud ning pruunistunud.

Orginaalretsepti link