Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Puravikuorsoto

Kogus: neljale

  • sorts oliiviõli
  • 1 sibul
  • 4 küüslauguküünt
  • 250 g odrakruupe
  • 100 ml punast veini
  • 750 ml FS Goods veisepuljongit 
  • 50 g riivitud parmesani
  • u 3 sl võid
  • u 250 g külmutatud puravikke, võid nende praadimiseks
  • peotäis värsket hakitud peterselli
  • soola, musta pipart

Valmistamine:

  1. Haki sibul ja küüslauk. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas oliiviõli. Hauta selles madalal kuumusel sibul ja küüslauk läbipaistvaks. 
  2. Loputa kruubid sõelal. Lisa kruubid sibula-küüslaugu seltsi. Kuumuta segades nii, et kõik terad oleksid rasvainega kaetud ja kuumeneksid läbi. Vala peale peale punane vein ja lase paar minutit ilma kaaneta keeda.
  3. Kuumuta puljong. Vala kuum puljong potti. Kata pott kaanega ja lase orsotol madalal kuumusel haududa u 45 minutit. Sega vahepeal mõned korrad. Piilu igaks juhuks, kui toit on pool tundi podisenud, kas ehk kruubid on juba pehmed. Kui mitte, hauta veel. 45 minuti möödudes peaksid nad kenasti al dente küpsuses olema, see tähendab krõmpsuvad veel kergelt hamba all.
  4. Prae vahepeal pannil sulatatud seened killu võiga. Kui kasutad võiga praetud ja seejärel külmutatud puravikke, ei ole praadimisel võid tarvis lisada - prae sel juhul seened lihtsalt läbi. 
  5. Kui kruubid on valmis, lisa võis praetud puravikud orsotosse. Lisa ka riivitud parmesan, tükikestena või ja hakitud värske petersell. Klopi lusikaga orsoto kreemjaks ja kohevaks. Maitse ja kui tarvis, lisa soola. Puljong ja juust on ka soolaga, nii et ehk ei olegi lisasoola vajadust. Lisa maitseks ka musta pipart.
  6. Paku kohe pärast valmimist. Serveerides raputa igale portsule riivitud parmesani ja peterselli. Jahvata lõpuks veel peale värsket musta pipart.

Orginaalretsepti link