Sea-kreveti klimbikesed vägevas puljongis

Kogus: viiele

Klimpide täidis:

  • 200 g hiidkrevette (sulatatud)
  • 300 g kvaliteetset seahakkliha
  • 1 spl hoisin kastet
  • 2 spl sojakastet
  • väike jupike ingverit
  • 2 punast tšillit (tegelikult pane maitse ja tšilli vägevuse järgi)
  • 3 vart rohelist sibulat

Puljong:

  • 1 spl õli
  • 2 sidrunheina
  • 4 punast tšillit
  • Pöidlasuurune jupp ingverit
  • 3 rohelist sibulat
  • 750 ml FS Goods seapuljongit
  • 3 spl sojakastet
  • 1 tl seesamiõli
  • Kui tunned, et on vaja, siis natuke laimimahla

Serveerimiseks:

  • Rohelist sibulat, koriandrilehti ja tšillit

Alusta klimpide taigna valmistamisest:

  1. Selleks pane jahu lõiketeradega kombaini, lisa just keenud vesi ning siis surista kõik kiiresti ühtlaseks puruks. Segu peaks olema puru, aga see peaks sõrmede vahel vajutades kokku jääma. Kui see ei juhtu, siis lisa veel supilusikatäis vett.
  2. Seejärel kummuta segu lauale ning sõtku kiiresti ühtlaseks palliks. Kulub ehk minutike.
  3. Pane taignapall kilekotti, suru üleliigne õhk välja ning jäta see sinna vähemalt 15 minutiks, parem kui tunniks puhkama.

Teiseks valmista klimpide täidis:

  1. Selleks haki krevetid jämedalt ning ingver, tšilli ja roheline sibul peenelt ning sega kõik hakkliha ning kastmetega kokku.

Puljongi ette valmistamiseks:

  1. Eemalda sidrunheinalt välimised lehed, viruta sellele noa nüri poolega paar korda siia-sinna, et mahlad liikuma pääseks ning siis haki see peeneks.
  2. Lõika tšillikaunad pikuti pooleks ning roheline sibul juppideks.
  3. Viska kõik koos õliga madalale kuumusele oma maitseid välja laskma.
  4. Kui nad on seal oma 5 minutit nautinud, siis kalla neile peale puljong, lase korraks keema tõusta, siis keera kuumus madalaks ning jäta puljong kaane alla ülejäänud toimetuste ajaks maitset koguma.

Klimpide täitmiseks:

  1. Kui sul on pastamasin, siis on asi lihtne - rulli sellega tainas kõige õhema paksuseni. Kui sul ei ole pastamasinat, siis võtab asi rohkem aega, aga saab ikka - sel juhul rulli see taignarulliga nii õhukeseks, kui vähegi suudad. Mõlemal juhul kasuta jahu nii vähe, kui võimalik ja nii palju, kui vajalik, et see kleepuma ei hakkaks.
  2. Lõika taignast välja ringikesed
  3. Tõsta iga ringi keskele umbes 1 tl täidist ning voldi taignaringikesed endale sobivalt kokku. Vett ega jahu ei ole kasutada vaja, aga taignaga peaks päris kiiresti tegutsema, et see ära ei kuivaks.
  4. Säti valmisvolditud klimbikesed jahuga kaetud alusele oma aega ootama.

Lõppakord:

  1. Kõigepealt viimistle puljong lõpuni. Maitsesta see soja ja seesamiõliga, maitse. Kui oled maitsega rahul, siis on super. Kui tundub, et oleks midagi lisada vaja, siis tee seda. Ka sutsuke laimimahla võib kasuks tulla.
  2. Kuumuta pannil pisut õli ning tõsta klimbid sellesse küpsema ning lase nende alumisel poolel mõnusalt krõbedaks muutuda. Kui sul just hiiglaslikku panni pole, siis pead seda tõenäoliselt kahes osas tegema.
  3. Siis tõsta pannile kulbitäis puljongit, kata pann kaanega ning lase klimpidel seal auru sees lõpuni küpseda ning puljong moodustab sel ajal mõnusalt kleepuva glasuuri.
  4. Tõsta klimbid taldrikutesse, kurna puljong läbi sõela neile peale ning lisa veel rohelist sibulat, koriandrit ja tšillit.
  5. Naudi kohe!

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.