Seene-kruubisupp lehtkapsaga

Kogus: neljale

  • 0,5 dl odrakruupe
  • 200 g metsaseeni (kukeseened, puravikud vms)
  • 1 suurem porgand
  • 1 sellerivars
  • 1 väiksem sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • suur peotäis lehtkapsast
  • 750 ml FS Goods aedviljapuljongit
  • paar oksa värsket tüümiani
  • pisut oliiviõli

Valmistamine:

  1. Haki sibul, seller ja küüslauk ning viiluta porgand. Puhasta seened ja lõika vajadusel suupärasemateks tükkideks. 
  2. Kui lehtkapsalehed on toekamat sorti, eemalda jämedamad rootsud ja rebi kapsas pisut väiksemateks tükkideks. 
  3. Kuumuta potipõhjas sortsu õli sees seened ja köögiviljad koos tüümianiokstega paari minuti jooksul läbi. Lisa kruubid ja puljong ning kuumuta keskmisel kuumusel u pool tundi või kuni kruubid on pehmenenud, kuid punnivad hamba all veel õige pisut vastu.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.