Siidine spargli püreesupp ehk spargli-cappucino

Kogus: neljale

  • 500 g sparglit, vajadusel alumine osa kartulikoorimisnoaga kooritud, tükeldatuna
  • Ca 10 cm jupp porrulaugu valget osa, tükeldatuna
  • 50 g võid
  • 7-8 dl FS Goods aedviljapuljongit
  • 200 g kreemjuustu
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks sooja vahustatud piima (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Tükelda porru ja spargel. Tõsta iga portsjoni jaoks 2-3 ilusamat sparglitippu kõrvale. Sulata potis või ja hauta porrut keskmisel kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista.
  2. Lisa spargel potti, maitsesta soola ja pipraga ning kalla peale puljong. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel 15-20 minutit.
  3. Samal ajal kui supp keeb, blanšeeri kõrvale tõstetud sparglitipud. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi, lisa sinna sparglitipud ning keeda 2-3 minutit. Kurna ja jahuta kiirelt külma vee all. Tõsta kõrvale.
  4. Püreesta supp ühtlaseks. Siidisema tulemuse jaoks võid supi veel läbi sõela kurnata. Sega juurde kreemjuust.
  5. Jaota supp taldrikute vahel ja serveerides lisa igale portsjonile sparglitippe. Võid supile sättida peale veel vahustatud sooja piima. Nii saad eriti hõrgu lõpptulemuse.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.