Tom Yum krevettide shiitake seentega

Kogus: neljale

  • 12 toorest hiidkreveti saba
  • 750 ml FS Goods Aasia puljongit 
  • 1 sidrunheina alumine osa, õhukeste ratastena
  • 3-4 küüslauguküünt, peeneks hakituna
  • 1 väiksem sibul, peeneks hakituna
  • väike jupp galangalit või ingverit, hästi peeneks hakituna
  • paar kaffirlaimi lehte (kuivatatuna või sügavkülmast)
  • 1 sl laimimahla
  • 2-3 sl kalakastet 
  • 1 sl sojakastet
  • 8 shiitake seent (kas värsket või kuivatatud, kuivatatud seeni tuleks enne külmas vees leotada)
  • 200 g kirsstomateid, poolitatuna
  • 2 dl kookospiima või -koort
  • ohtralt värsket koriandrit
  • tšillihelbeid ja soovi korral veidi pruuni suhkrut maitsestamiseks

Valmistamine:

  1. Kalla puljong potti ja aseta keskmisele kuumusele. Lisa puljongisse sidrunihein ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis peeneks hakitud küüslauk, sibul ja galangal või ingver, kaffirlaimi lehed, laimimahl, kalakaste ja sojakaste. 
  2. Alanda kuumust ja keeda vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Lisa potti seened ja keeda veel 5 minutit. Viimasena lisa puhastatud krevetisabad ja kirsstomatid ning keeda 3 minutit, kuni krevetid on läbi küpsenud. Väldi ülekeetmist.
  3. Lisa nüüd potti kookospiim või -koor ja kuumuta läbi. Maitsesta lõplikult. Vajadusel lisa veel kalakastet, laimimahla või tasakaalusta maitsed hoopis tibakese suhkruga. 
  4. Serveerides lisa ohtralt värsket koriandrit.

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.