Uudiskirjaga liitumine õnnestus!

Midagi läks valesti! Vaata, et kõik väljad oleksid õigesti sisestatud.

Soovid teada meie tegemistest ning saada põnevaid retsepte?

Ühepoti-nuudlid aedviljadega

Kogus: neljale

  • 2-3 porgandit
  • pool keskmist suvikõrvitsat (250 g)
  • 200 g Türgi ube (värsked või külmutatud)
  • 750 ml FS Goods Aasia puljongit
  • 200 g pruuni riisi nuudleid
  • mõned rohelise sibula varred, nii valge kui roheline osa
  • musti või valgeid seesamiseemneid
  • soola, musta pipart

Maitsekaste:

  • 1 sl riivitud värsket ingverijuurt
  • 1 sl sojakastet
  • 1 tl seesamiõli
  • 1 sl laimimahla
  • 1 tl suhkrut
  • 1-2 tl srirachat või muud teravat tšillikastet

Valmistamine:

  1. Tee porgandist ja suvikõrvitsat spiraalitajaga spiraalid. Spetsiaalse otsaga juurviljalõikuriga saab aedviljad ka lihtsalt ribadeks tõmmata. Kui pole ei spiraalitajat ega lõikurit, tee porgandist ja suvikõrvitsast lihtsalt noaga julienne (kitsad ribad). 
  2. Lõika terved Türgi oad diagonaali all väiksemaks. Kui kasutad külmutatud ube, mis on juba kuppideks tehtud, siis loomulikult jäta lõikamise samm vahele.
  3. Vala puljong potti ja kuumuta keema. Lisa nuudlid ja oad. Jälgi, et nuudlid oleksid kenasti vedelikuga kaetud. Keeda paar minutit. Lisa  porgand ja suvikõrvits, ja keeda veel minutijagu. Tõsta pott pliidilt. 
  4. Sega valmis maitsekaste. Selle jaoks sega lihtsalt kausikeses omavahel kõik kastmeks vajalikud ained. Vala potti ja sega läbi. Kui tarvis, maitsesta roog veel soola ja pipraga. Potis peaks olema nüüd vähese vedelikuga maitserikas nuudliroog. Ongi valmis!
  5. Serveerimisel puista peale rohkelt hakitud rohelist sibulat ja seesamiseemneid.
  6. Kui soovid, prae veel juurde mõned kanaribad, kala või krevette, sealiha või seeni. Hästi sobib ka keedetud, praetud või pošeeritud muna. Need lisandid ei ole aga ilmtingimata vajalikud, toit on maitsev niisamagi!

Orginaalretsepti link

Naturaalne puljong, mida oleme keetnud alati rohkem kui 12 tundi. Meie puljongid ei sisalda kunagi säilitusaineid ega lõhna- ja maitsetugevdajaid. Kasutame alati kvaliteetset toorainet. Oleme säästnud Sinu aega, et Sa ei peaks enam puljongit ise keetma. Kasuta igapäevastes roogades – supid, hautised, risotod, kastmed.